Kvalitetskontroll
Maharishi Ayurveda følger tradisjonelle ayurvediske metoder for fremstilling av urtepreparater. Samtidig brukes en meget høy standard for kvalitetskontroll. I produksjonen avvises alle ingredienser som ikke møter standardene for kvalitet, renhet og sikkerhet. I tillegg har man et råd av ledende ayurvediske leger som styrer formuleringen av preparater og produksjonen av disse. Ved hjelp av labtester sjekker vi at produktene er fri for sprøytemidler, tungmetaller og bakterier. Fabrikken til Maharishi Ayurveda Products India er sertifisert av uavhengige byråer som Norsk Veritas forkvalitets standarder som ISO-9001, HACCP (Hazard Analysis and Critical ControlPoints), GMP (Good Manufacturing Practise) and GLP (Good Laborotory Practice)ISO/IECE 12025.1999.
Uavhengig sertifisering
Maharishi Ayurveda har forpliktet seg til å følge en kvalitetsstandard som kombinerer bruken av autentiske ayurvediske fremstillingsmetoder med strenge vitenskapelige sikkerhetskriterier. Vår produsent Maharishi Ayurveda Products i India er sertifisert med flere anerkjente produksjons certifiseringer som ISO, HACCP og GMP.
Hva er ISO
Den internasjonale organsasjonen for Standardisering (ISO) er en verdensomspennende føderasjon med over 100 land som medlemmer. ISO ble etablert i 1947 og fant inspirasjon til navene fra det greske ordet iso som betyr likhet. Uttrykket "likhet" er synonymt med standarder. En stor del av ISOs arbeid går ut på å utvikle internasjonale standarder for make teknologi, noe som igjen fremmer handel verden over.
MAPs ISO sertifisering
Kriteriene for å evaluere en urteprodusent som Maharishi Ayurveda er de samme som som blir brukt i et atomkraftverk. Man gjennomgår 20 kvalitets kategorier som inkluderer design kontroll, produksjon, lagring, mikrobiologisk kvalitets kontroll, test utstyr, standardisering og kalibrering, produkt identifikasjon, pakking, preservering, inspeksjon og testprosedyrer. Det er Det Norske Veritas som sertifiserer Maharishi Ayurveda Products i India.
HACCP sertifisering
HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) sertifisering krever en nøye fokus på å oppnå en steg for steg process kvalitet på alle "kritiske kontrollpunkt" d.v.s. alle steder noe kan gå galt i produksjonsprosessen. Formålet med HACCP er produsere produkter som trygg for helsen.
GMP sertifisering
Denne sertifiseringen sørger for at produksjonsprosedyrene som brukes ved fabrikken skaper effektive, trygge og pålitelige produkter fra batch til batch. GMP sertifiseringen blir gitt etter at et uavhengig panel av eksperter har utført omfattende og intensive undersøkelser i bedriftens prosedyrer for å sjekke om man har produksjons systemer og praksiser som sikrer en høy kvalitet på produktene.